REGIO – De afgelopen dagen trokken vele honderden mensen erop uit om te genieten van het ijs op de sloten in het dorp, de bevroren boezems bij Kinderdijk en het winterse landschap in de rest van de Alblasserwaard. Duizenden foto’s werden gemaakt en vervolgens gedeeld via mail, Twitter, Facebook en andere sociale media. Hieronder treft u een verzameling van een aantal prachtige foto’s aan. De foto’s zijn gemaakt / ingezonden door Jean Arntz, Jan de Ruiter, Richard van Hoek, Rick Bekker, Wout & Astrid Molenaar en Ron Kramer. Ook foto’s gemaakt? Mail ze naar info@alblasserdamsnieuws.nl. Dit bericht is dinsdag aangevuld met 15 nieuwe foto’s. Deze foto’s zijn gemaakt door Cees van der Wal, Robert-Jan de Vos, Ard Valk, J. Heijkoop, Ingrid Koppelaar en Annemieke Braat.

 

Deze foto werd gemaakt door Rick Bekker. Op zijn Facebookpagina https://www.facebook.com/Rick-B-Fotografie-1518187391805733/ zijn nog veel meer (natuur)foto’s te vinden.

Dronefoto. Gemaakt door Ron Kramer.

Foto gemaakt door Wout & Astrid Molenaar bij een zelfgemaakte ijsbaan in De Wolken in Nieuw-Lekkerland.

 

Update

Tijdens de vorst was er een groot wak met eenden, meerkoeten en waterhoentjes, dat van wal tot wal open bleef. Vrijdagnacht vroor er aan de noordkant een stukje dicht. Afgezet met een grote tak. Zondag de 22e, waren er toch waaghalzen, die zich over dat strookje ijs waagden. Toen de schaatsers van 2 kanten kwamen, hield het ijs het niet meer en gingen er 5 man door het ijs. Daarna met linten afgezeten moest er een stuk langs de weg gekluund worden. Maar desondanks waren er toch nog waaghalzen, die onder de linten doorgingen en tussen de schollen en het wak naar de andere kant schaatsten. Onverantwoordelijk. Het wak ligt in de Alblas ter hoogte van Noordzijde 12, Oud-Alblas Foto: J. Heijkoop.

 

Foto: Cees van der Wal.