HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een medewerker van de milieustraat van HVC aan de Noordpolder in Hendrik-Ido-Ambacht, onderaan de Alblasserdamse brug, mag de 15.000 euro die hij in een weggegooide printer vond, niet houden. De man moet het geld teruggeven aan zijn werkgever. Dat heeft de rechtbank dinsdag 17 januari 2017 in hoger beroep bepaald.

De werknemer uit Hendrik-Ido-Ambacht deed de vondst twee jaar geleden. Hij betaalde 3.000 euro aan een collega om zijn mond te houden. Korte tijd later biechtte hij het toch op bij zijn baas. Het geld teruggeven deed hij niet.

De rechter in Dordrecht zei later dat hij het geld mocht houden, maar daar is het gerechtshof het niet mee eens. Volgens het Hof is er sprake van puur toeval en had elke medewerker het geld kunnen vinden. Dat wil dus niet zeggen dat de medewerker recht heeft op het geldbedrag.

Bij de milieustraat aan de Noordpolder kunnen mensen uit Alblasserdam, Zwijndrecht Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk hun afval brengen. Wie de printer met geld bracht, is nog steeds niet bekend. De eigenaar van het geld heeft zich nooit gemeld.

Tekst: Rijnmond.nl, foto: Peter Stam.