ALBLASSERDAM – Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2017 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Daarom wordt er de hele week elke middag voorgelezen in de Bibliotheek Vestiging AanZet aan de Ieplaan in Alblasserdam. De voorleesmiddagen starten om 14.30 uur en duren tot 15.30 uur. De toegang is gratis.

Op woensdagmiddag 25 januari kunnen kinderen van 0-12 jaar zich ook gratis laten schminken en er worden ballonnen gevouwen. Ook op zaterdagochtend 28 januari wordt er geschminkt. Wethouder Dorien Zandvliet komt op zaterdagochtend 28 januari voorlezen.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos ‘De kleine walvis’ als hét Prentenboek van het Jaar 2017. Naast De kleine walvis hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen die de Prentenboek TopTien compleet maken.