ALBLASSERDAM  – De verbouwing en uitbreiding van de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt zaterdag 28 januari 2017 om 15.00 uur feestelijk geopend. Vervolgens is er tot 16.00 uur gelegenheid om de kerk te bezichtigen. Om 16.30 uur is er een voorstelling van zandkunstenaar Immanuel Boie. Een uur later start een Amerikaanse maaltijd. Om 19.00 uur wordt de dag afgesloten met een half uur durende sing-inn. Iedereen is van harte welkom om bij (een van) de activiteiten aanwezig te zijn. Voor de kinderen zijn er suikerspinnen en er is een ballonnenclown.
Dankbaar en blij

“In tijden van afnemende kerkgang zijn wij dankbaar en blij dat we nog mogen en kunnen uitbreiden,” zo laat Pieter de Gelder, Ouderling-Kerkrentmeester en Voorzitter bouwcommissie namens de hervormde gemeente weten.

Eerste paal
23 juni 2016 werd de eerste paal voor de uitbreiding van de Ichthuskerk geslagen. Later op de dag werd door dominee Jan Reijm en wethouder Arjan Kraijo de laatste heipaal de grond in geslagen.

Uitbreiding
De Ichthuskerk, waar Reijm sinds 2011 voorganger is, heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt en is daarom uitgebreid. De afgelopen weken is de hal van de kerk vergroot, waardoor er een ruimere entree ontstaat. Naast het vergroten van de hal is er ook al jaren een sterke behoefte aan extra zaalruimte voor catechese, nevendienst en allerlei andere activiteiten. Ook in deze behoefte voorziet de bouw / verbouw. De kerkenraad heeft de voorkeur uitgesproken voor een optie waarbij zowel de hal vergroot wordt als extra zaalruimte wordt gecreëerd. Tot slot zorgt de uitbreiding voor een lichtere en meer open uitstraling. De kerk hoopt daarmee dat de (jeugd) overlast bij het gebouw wordt teruggedrongen.

Kosten
De bouw / verbouw kost in het totaal 640.000 euro.

Update:Opgeven voor de Amerikaanse maaltijd kan via Jongenoud@hotmail.com

Zondag 29 januari vindt een dankdienst onder leiding van dominee J. Reijm plaats. De dienst start om 09.30 uur.