ALBLASSERDAM – Het echtpaar Lansink – Lerensveld uit Alblasserdam is deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging afgelopen week bij Jaap (87) en Gerda (80), die in de Drentsehof wonen, op bezoek om hen te feliciteren met het huwelijksjubileum. Paans overhandigde als cadeau een boek over de Drechtsteden.

Meneer en mevrouw ontmoetten elkaar ruim zestig jaar geleden op de Brug over de Noord. “Ik zag haar en zei tegen een vriend: ‘Daar gaan we achteraan’. Er werd een afspraakje gemaakt en van het één kwam het ander,” vertelt meneer Lansink.

Kinderen
In 1956 gaven de twee elkaar het jawoord. Het echtpaar kreeg daarna vier kinderen en heeft inmiddels acht kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Oorlogsveteraan
Meneer heeft in zijn werkzame leven, nadat hij twee jaar als soldaat had gediend in Nederlands-Indië, gewerkt in de metaal en in de bouw. Mevrouw zorgde voor het huishouden en de kinderen.

Het diamanten huwelijk is afgelopen week met de familie gevierd in Landvast.