ALBLASSERDAM – Woord en Daad, comité Alblasserdam bezorgt dit jaar kerstkaarten in Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Oud-Alblas en Streefkerk. De bezorging kost 0,45 euro per kaart. Mensen kunnen tot 21 december 2016, 17.00 uur hun kaarten die verzonden moeten worden inleveren bij één van de inleveradressen. De opbrengst van de actie gaat naar Woord en Daad. Meer informatie over deelname aan de actie is hier te vinden. 

De opbrengst van deze actie wordt besteed aan het Woord en Daad project “schoondrinkwater en sanitair op scholen in Ethiopië”. De droogte in Ethiopië is momenteel de ergste in 50 jaar. Vooral veel (school)kinderen zijn hier de dupe van.  Op de scholen is vaak geen schoon drinkwater aanwezig. Bovendien zijn op verschillende locaties de sanitaire voorzieningen (denk aan toilet, douche of wasgelegenheid) aan verbetering toe. Ook krijgen kinderen vanuit huis geen goede hygiënische gewoontes mee. Daarom heeft Woord en Daad comité Alblasserdam besloten om aan verschillende scholen hulp te bieden.