KINDERDIJK – Kees Veldboer, oprichter van de Stichting Ambulance Wens Nederland heeft deze week een cheque voor 15.000 euro ontvangen uit handen van de Rotary Clubs Kinderdijk en Alblasserwaard. Dit bedrag was het netto resultaat van de op 24 september 2016 georganiseerde Fietsmolentocht.

Maar liefst 472 deelnemers stapten op hun fiets en reden één van de parcoursen die zo precies mogelijk de route van de beroemde schaats Molentocht door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk volgt. Het succes van deze editie heeft de organisatie doen besluiten volgend jaar de vijfde editie te organiseren. Deze lustrumeditie vindt plaats op zaterdag 23 september 2017.

Over Ambulance Wens
Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Meer informatie hierover is te vinden op www.ambulancewens.nl.

Foto: de organisatoren van de Rotary Club Kinderdijk en de Rotary Club Alblasserwaard overhandigen de cheque aan Kees Veldboer (midden achter) van de Stichting Ambulance Wens (foto: Peter Verheijen).