ALBLASSERDAM – Dinsdagavond 13 december 2016 was er een klein feestje in de bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam ter ere van het 10-jarig jubileum van de Huiswerkhulp. De vrijwilligers Piet Plaisier, Ria Donkervoort, Janneke Schut, Leo Jansen en initiatiefnemer Emine Osmanoglou werden gefeliciteerd door wethouder Dorien Zandvliet. Emine verzamelde in 2006 een groep vrijwilligers uit het onderwijs en begon met het gratis aanbieden van huiswerkhulp aan de jeugd van Alblasserdam. Aanleiding was de steeds terugkerende vraag die zij van ouders kreeg of zij iemand kende die hun kind kon bijspijkeren.

De vrijwilligers zijn elke dinsdagavond van 18:00 tot 20:00 te vinden in de vide en de educatieruimte van de bibliotheek. De hulp is gratis. De jongeren mogen komen wanneer ze willen. Ze mogen elke dinsdag komen, maar ook slechts eenmalig. Ze worden altijd geholpen. De bibliotheek AanZet faciliteert de ruimte.

Emine bedankte de vrijwilligers voor hun bijdrage en het voortzetten van haar idee al die jaren. Ook bedankte Emine het aanwezige toenmalige bestuur van  de bibliotheek dat het idee ondersteunde en de medewerkers van de bibliotheek voor de fijne samenwerking.

Op de foto van links naar rechts: coördinator Emine Osmanoglou, Leo Jansen, Janneke Schut, Ria Donkervoort en Piet Plaisier. De laatst genoemde draait al vanaf de eerste dag mee en heeft menig Alblasserdammer door het wiskunde-examen gesleept.