alblasserdam
ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam wil haar inwoners actief betrekken bij het opstellen van het veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar. De komende dagen worden er daarom in het totaal vijf stellingen gepresenteerd op Alblasserdamsnieuws.nl. De stellingen zijn bedacht / opgesteld vanuit de gemeente. Alblasserdammers worden uitgenodigd om te stemmen en te reageren op de stellingen.

“We willen hiermee onderzoeken wat er bij de Alblasserdammers leeft en wat men belangrijk vindt. Zo kunnen de inwoners een bijdrage leveren aan het nieuwe veiligheidsbeleid voor Alblasserdam,” aldus een woordvoerster van de gemeente.

Stelling 2 – Het is beter om jongeren per wijk een ontmoetingsplek te geven dan het risico te lopen dat ze in de hele wijk overlast uit verveling veroorzaken

 Motivatie van gemeente bij de tweede stelling: Het aantal meldingen overlast jongeren is in Alblasserdam al jaren erg hoog. We hebben in Alblasserdam veel jongeren die vertier in ons dorp zoeken. Met regelmaat botst dit met de bewoners in de wijken.

Uitslag: Er werd 475 keer gestemd. 263 mensen waren het met de stelling eens. 212 mensen waren het er mee oneens.

De eerste stelling was: “Alblasserdam is over het algemeen veilig. De politie moet zich vooral bezighouden met misdrijven die een grote impact hebben zoals mishandeling, overval en inbraak.” Er werd 884 keer gestemd. 634 mensen waren het met de stelling eens. 250 mensen waren het oneens met de stelling.