img_7388-mediumALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 15 november 2016 verkeerscontroles gehouden op Rembrandtlaan en de Van Hogendorpweg in Alblasserdam. Dit gebeurde onder meer tijdens het middaguur, bij het uitgaan van de basisscholen in verband met een etenspauze. Er werd gecontroleerd op allerlei zaken waaronder de snelheid en het dragen van de gordel. Veruit de de meeste passanten hielden zich aan de regels. Vijf bestuurders kregen een boete.
Boetes
Drie personen bleken net iets harder dan vijftig kilometer per uur te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 61 kilometer per uur. Verder werden er twee boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

Inbraken
Ook bestuurders die geen overtreding begingen, werden langs de kant gezet. Deze personen kregen tips om inbraken, die tijdens de ‘donkere dagen’ vaker dan normaal plaatsvinden, te voorkomen.

Kinderstoel
Tot slot werd een automobilist erop geattendeerd dat kinderen tot een lengte van 135 centimeter gebruik moeten maken van een kinderstoel of zittingverhoger in combinatie met gordels.

Klachten
De controles in de buurt van de basisscholen (De Loopplank / ds. Joannes Beukelmanschool / ’t Nokkenwiel) werden gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden. Voorafgaand aan de controles nodigde wijkagent Jan-Peter de Vreede via Twitter mensen uit om even mee te komen kijken bij de controle. De controle werd uitgevoerd door de wijkagenten van Alblasserdam en het basisteam ‘Drechtsteden Buiten’ van de politie-eenheid Rotterdam.

Foto’s: Peter Stam.

img_7352-medium img_7381-medium img_7388-medium img_7393-medium img_7396-medium img_7403-medium img_7416-medium img_7432-medium