Nedstaal FN steel staal Alblasserdam [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Met de aangekondigde bedrijfssluiting van staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam heeft draadwalserij FNsteel, dat op hetzelfde terrein gevestigd zit en staal afnam van Nedstaal, haar zogenoemde ‘continuïteitsplan’ in werking gezet. “Er zijn al contacten gelegd met alternatieve leveranciers. FNsteel kan voorlopig nog putten uit een voorraad zodat productie op korte termijn niet in gevaar komt,” zo laat woordvoerster Leontien van Leeuwen van FNsteel maandag 7 november 2016 in een persbericht weten.

Winstgevendheid
Wat de bedrijfssluiting van Nedstaal verder voor FNsteel betekent is volgens Van Leeuwen op dit moment nog niet duidelijk. De zegsvrouw vervolgt: “De directie werkt er hard aan om in kaart te brengen wat de gevolgen zijn en hoe deze door het bedrijf kunnen worden opgevangen. Het gaat erg slecht met de staalindustrie in Europa. De ontwikkelingen in de staalindustrie die Nedstaal raken hebben ook invloed op de winstgevendheid van de bedrijfsactiviteiten van FNsteel.”

Nieuwe eigenaar
FNsteel laat weten het besluit van Nedstaal, om de fabriek te sluiten, te betreuren. “We hopen dat er snel weer een nieuwe eigenaar kan worden gevonden,” aldus Van Leeuwen.

Nedstaal
Afgelopen vrijdag maakte Nedstaal bekend dat de fabriek, twee jaar na het faillissement alsnog de deuren gaat sluiten. De tweehonderd medewerkers die nog binnen het bedrijf actief zijn, verliezen dit jaar nog hun baan. Nedstaal wijt de sluiting aan de ”combinatie van prijsdruk, de structureel terugvallende vraag en de sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst”. Het bedrijf is ervan overtuigd dat een sluiting van het bedrijf in die omstandigheden “onvermijdelijk” is.

Nedstaal FN steel staal Alblasserdam [Desktop Resolutie]