img_6052-mediumALBLASSERDAM – Richard Vielvoije (73) en Jannie Vielvoije – Van der Pijl (70) uit Alblasserdam zijn donderdag 3 november 2016 vijftig jaar getrouwd. Deze gouden mijlpaal was donderdag voor burgemeester Jaap Paans reden voor een felicitatiebezoek aan het echtpaar dat in De Zeelt woont. Als cadeau overhandigde de burgervader een fotoboek van de Drechtsteden.

Ontmoeting
Richard, geboren in Rotterdam en Jannie, geboren in Capelle aan den IJssel, ontmoetten elkaar ruim 53 jaar geleden in Krimpen aan den IJssel. “Vroeger ging de jeugd daar naartoe, want in de weekenden kon je daar naar de bioscoop,” herinnert mevrouw Vielvoije zich. Meneer vervolgt: “Het klikte meteen. Ik vroeg volgens mij: ‘Zal ik je eens thuisbrengen?’, toen zei ze ‘ja’. Het leven is geluk hebben. Ik had het geluk dat ik deze goeie vrouw tegen ben gekomen.”

Kinderen
Na het trouwen woonde het echtpaar even in Rotterdam. Inmiddels wonen de twee al 47 jaar naar tevredenheid in Alblasserdam. Richard en Jannie hebben twee dochters en twee kleinzonen.

Koninklijke Onderscheiding
De heer Vielvoije heeft veertig jaar bij de Bank Mees in de grafische sector gewerkt. Daarnaast is hij een bekend persoon in het verenigingsleven. Zo was hij 27 jaar lang voorzitter van de Alblasserdamse schietvereniging, is hij voorzitter van een Jeu de Boulesvereniging, is hij actief bij de computerclub en zat hij meer dan vijftien jaar in de redactie van het clubblad van de Alblasserdamse Tennis Vereniging. Twaalf jaar geleden ontving de Damdorper voor al zijn vrijwilligersactiviteiten een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw Vielvoije zorgde voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Verder was zij jarenlang ‘oppasoma’ voor haar kleinzoons.

Feest
Aanstaande zaterdag wordt het 50-jarig huwelijk met familie en vrienden gevierd.

img_6043-medium img_6052-medium