img-20161023-wa0004-mediumALBLASSERDAM – Jongeren hebben in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 oktober 2016 een ruit van een flatwoning langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam vernield. Dit gebeurde rond 01.00 uur. Omdat de bewoners nog wakker waren toen het gebeurde, renden zij direct na de vernieling naar buiten en grepen één van de jongens. Twee anderen wisten te ontkomen.

De bewoners wisten de jongeman, die zich flink verzette, in bedwang te houden. Al snel nadat 112 was gebeld, arriveerde de politie en kon de verdachte overgedragen worden. De politie heeft de Alblasserdammer aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man ontkent betrokken te zijn bij de vernieling.

De gedupeerde en de politie zijn op zoek naar de andere twee verdachten. De jongens kwamen mogelijk vanaf de Dam. Eén van hen liep met een fiets aan de hand. Heeft u camerabeelden of heeft u een vermoeden wie de andere twee jongens zijn? Meld dit dan bij de politie via het nummer 0900-8844. Alle tips zijn welkom.

Update: de aangehouden jongeman is na verhoor heengezonden. “Er valt niet hard te maken dat hij één van de gooiers is,” laat de politie maandag 24 oktober weten. 

img-20161023-wa0004-medium

img-20161023-wa0007-medium