img_4383-mediumALBLASSERDAM – De fietstocht van FC Het Smalle Zadel uit Alblasserdam, die zaterdag 22 oktober 2016 werd gehouden, heeft 360 euro voor Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA) opgeleverd. De wielrenners gingen rond 09.30 uur van start, nadat Karin Overduin met een alarmpistool het startschot had gegeven. Dit gebeurde op de Blokweerweg, ter hoogte van De Spil, in het Damdorp. Daarvandaan reden de fietsers richting de Alblasserwaardse polder.

Na zestig kilometer zat de rit erop en werd er afgesloten met een kop erwtensoep in de Havenkerk. Tijdens deze maaltijd vertelde dirigent Peter Overduin alles over KIKA. (Overduin is onder meer dirigent van het Alblasserdamse koor Inspir2liveChoir. Dit koor is door Overduin opgericht om te zingen voor goede doelen en dan met name voor de kankerbestrijding.) De opbrengst voor KIKA kwam tot stand middels eigen bijdragen van de deelnemers.

Organisator Hink Bultema is tevreden: “Het was een geslaagde dag en het weer werkte mee. We hebben met een kleine groep een mooi bedrag opgehaald. Als je dit wilt uitbouwen, moet je klein beginnen.”

img_4361-medium img_4367-medium img_4368-medium img_4374-medium img_4383-medium img_4392-medium img_4398-medium img_4402-medium img_4408-medium img_4414-medium