De ZwerverKINDERDIJK – Football Skills Nederland geeft deze week jeugdtrainingen bij voetbalvereniging De Zwerver in Kinderdijk. Woensdag 19 oktober 2016 zijn er tussen 10.00 en 12.30 uur trainingen voor jeugd tot dertien jaar. Tegelijkertijd is er deze woensdag een open dag. Iedereen (ook niet-leden) is deze dag welkom om mee te doen. Donderdag 20 en vrijdag 21 oktober zijn er besloten trainingen voor alleen leden van De Zwerver. Alle trainingen kunnen gratis aangeboden worden dankzij de sponsoren SBO TotaalBouw en AG HART Advovaten&Adviseurs.

Bekenden
Tijdens de trainingen komen (in de voetbalwereld) bekende mensen zoals Raymond Zwildens, Michel Hordijk en Wim Berends. De eerste heeft zijn gehele jeugd gespeeld in alle selectie elftallen van SBV Excelsior en speelde ook enkele eredivisiewedstrijden namens Excelsior. Hordijk heeft bij vele profclubs als jeugdtrainer gewerkt zoals NAC, fc Utrecht en CSK Moskou. Momenteel is hij technisch manager (coördinator onderbouw) bij de jeugdopleiding van Ajax. En Wim Berends is oud-keeper van onder meer Sparta en NEC.

Goede basistechniek
Football Skills Nederland wil jonge voetballertjes plezier bieden en ze daarnaast inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Op welk niveau ze ook spelen. “Je kunt pas studeren als je kunt lezen.” Zo omschreef de legendarische voetbaltrainer Wiel Coërver ooit het belang van een goede basistechniek voor een voetballer. Ben je baas over de bal, dan kun je ook je verdere spel ontwikkelen. Met die filosofie indachtig geeft Football Skills Nederland sinds 2013 trainingen aan jonge voetballers, van F-pupil tot B-junior.

De Zwerver

fsn-wo-do-vr