img_3780-mediumNIEUW-LEKKERLAND – Burgemeester Van der Borg van Molenwaard heeft maandag 10 oktober 2016, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, voorgelezen aan de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de ds. Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland. Van der Borg kwam op uitnodiging van de school en las voor uit het boek ‘De wereld van plastic’. Dit boek is speciaal voor ‘duurzaamheidsdag’ geschreven door pabo-studenten.

Stuntmeeuw
Geboeid luisterden de kinderen naar een spannend verhaal over ‘Pieter en de stuntmeeuwen Finn en Jip’. De ‘stuntmeeuwen’ bleken het elke dag weer moeilijk te hebben met troep die mensen achterlaten op onder meer de stranden. De vraag die centraal stond was: “Hoe gaan we verantwoord om met ons (plastic) afval?” Dat leverde stof tot nadenken op.

Knikkertegel
Na het voorlezen werd er door de burgemeester een knikkertegel overhandigd. Deze tegel, gemaakt van  gerecycled plastic, werd in ontvangst genomen door twee leerlingen en wordt binnenkort in het schoolplein geplaatst.

Ambtsketen
Voor Daniël Broers uit groep 7 werd het een extra onvergetelijk uur. Hij mocht met de ambtsketen van Van der Borg om zijn nek even burgervader zijn.

Duurzaamheid
Maandag 10 oktober werd op duizenden basisscholen voorgelezen uit ‘De wereld van Plastic’ en ging men in gesprek over duurzaamheid. De Voorleesactie is een initiatief van Duurzame PABO, Urgenda, DuurzaamDoor en de Missing Chapter Foundation. Mogelijk gemaakt door ROVA, Omrin, Van Gansewinkel, Ministerie van I&M en Rijkswaterstaat en partners.

img_3780-medium

img_3701-medium img_3710-medium img_3720-medium img_3726-medium img_3750-medium img_3758-medium img_3769-medium img_3782-medium img_3793-medium