img_1293-mediumOUD-ALBLAS – De tot nu toe naamloze brug ter hoogte van de Brugstraat in Oud-Albas heet voortaan de Jacob Kortelandbrug. De brug is vernoemd naar Jacob Korteland, die dit jaar is overleden. Burgemeester Dirk van der Borg en achterkleindochter Anna onthulden onlangs het naambord aan de brug.

Jacob Korteland, was een markante inwoner van Oud-Alblas en overleed in maart dit jaar op 92-jarige leeftijd. Bijna zijn hele leven heeft hij pal naast de brug over de Alblas gewoond. Hij is in het huis naast de brug geboren en is daar ook overleden. Vaak was hij op de brug te vinden en maakte daar een praatje met iedereen die langskwam. Ook heeft hij talloze schaatsen geslepen van mensen die over de bevroren Alblas langs zijn huis schaatsten.

Burgers dienden een initiatiefvoorstel in bij het college van burgemeester en wethouders om de naamloze brug te vernoemen naar Jacob Korteland. Dit verzoek werd door de kinderen en kleinkinderen van de heer Korteland van harte ondersteund.

img_1284-medium img_1291-medium img_1293-medium