fietsmolentocht-2016-mediumKINDERDIJK – Mede dankzij het mooie weer en een deelnemersveld van maar liefst 472 fietsers, heeft de door Rotary Kinderdijk en Rotary Alblasserwaard georganiseerde Fietsmolentocht zaterdag 24 september 2016 dertienduizend euro opgeleverd voor de Stichting ‘Ambulance Wens’. 

Er kon gekozen worden uit diverse routes van 30 kilometer en één route van 70 kilometer, langs het parcours van de fameuze Schaatsmolentocht door de Alblasserwaard. Behalve het fietsplezier was er op de verschillende stempelposten ook van alles te beleven, variërend van demonstraties ‘slacklinen’ en het rijden in elektrische auto’s tot aan het bezoeken van molens en museum De Koperen Knop.

Lustrum
Vorig jaar waren er net geen 400 deelnemers. Dit jaar dus zo’n 20 procent meer. Het succes van deze editie heeft de organisatie doen besluiten volgend jaar de vijfde editie te organiseren. Deze lustrumeditie vindt plaats op zaterdag 23 september 2017.

Over Ambulance Wens
Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Meer informatie hierover is te vinden op www.ambulancewens.nl.

Over Rotary
Rotary Alblasserwaard en Rotary Kinderdijk zijn serviceclubs die onderdeel uitmaken van Rotary International. De doelstelling van Rotary komt tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Niet alleen door het opzetten van lokale en internationale (fundraising)projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van (vak)kennis. Zowel Rotary Alblasserwaard en Rotary Kinderdijk hebben tientallen leden, die wekelijks bij elkaar komen.

(Vlnr) Henriëtte Bennitt-Maters, voorzitter Rotary Kinderdijk, Kees Veldboer, oprichter Stichting Ambulance Wens en Arie Deventer, voorzitter Rotary Alblasserwaard bij de start van de 4e Fietsmolentocht.

(Vlnr) Henriëtte Bennitt-Maters, voorzitter Rotary Kinderdijk, Kees Veldboer, oprichter Stichting Ambulance Wens en Arie Deventer, voorzitter Rotary Alblasserwaard bij de start van de 4e Fietsmolentocht.