Lammetjeswiel (Medium)ALBLASSERDAM – Met instemming van de hele Alblasserdamse gemeenteraad, is dinsdagavond 20 september 2016, 240.000 euro beschikbaar gesteld voor een opknapbeurt van recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Het bedrag is bestemd voor de eerste fase van het opknapplan. Eerder was al 41.000 euro als voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Voor de tweede fase is in de toekomst nog ongeveer 165.000 euro extra nodig.

“De afgelopen jaren heeft het Lammetjeswiel niet de aandacht gekregen die het verdient. Dat gaat veel inwoners en ook het gemeentebestuur aan het hart,” zo stelt de gemeente in een persbericht. “Daarom krijgt het Lammetjeswiel een grote opknapbeurt, zodat het weer een aantrekkelijk recreatiegebied is voor jong en oud. Doel is het duurzaam te verbeteren voor de toekomst, zodat het de tuinkamer van ons dorp wordt.”

Eerste fase
De eerste fase van het plan bestaat onder meer uit het afvoeren van de oude paden, de aanleg van nieuwe paden en de vernieuwing van de parkeerplaats aan de kant van de Savornin Lohmanweg. Verder wordt er drainage aangelegd, nieuwe bomen geplant, een vuurplek, banken en een tribune gecreëerd en worden er een toilet, douche en voetendouche aangelegd. Tot slot worden er watergangen en natuurlijke oevers aangelegd. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in 2017 starten.

Tweede fase
De tweede fase bestaat onder meer uit de inrichting van het speelterrein, waarbij wordt gekeken naar ‘hufterproofheid’ en subsidiemogelijkheden. Verder is het de bedoeling dat er extra bruggen, een nieuwe vlonder, extra duikers, prullenbakken, bebording, fietsenstalling met verlichting en fitnesstoestellen worden geplaatst. Daarnaast wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn voor camerabewaking,

Werkgroep
Het verbeterplan is ontworpen door de werkgroep. Deze werkgroep bestaat uit betrokken bewoners, de scouting, de Stichting Groene Long en de visvereniging die daarbij zijn ondersteund door professionele ontwerpers. Zij hebben het ontwerp 8 maart 2016 aan de leden van de gemeenteraad gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in ’t Fort van de scouting. Daarna zijn wat kleine aanpassingen gedaan en is het aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. Intussen is een deel van de werkgroep in samenwerking met de gemeente gestart met het oprichten van een stichting. De precieze invulling van hun taken zal de komende tijd vorm krijgen. Het is de bedoeling dat de stichting, in samenwerking met de gemeente, geld binnenhaalt in de vorm van giften en subsidies. Momenteel ligt er een subsidieaanvraag bij de Provincie Zuid-Holland.

Meer informatie over het project Lammetjeswiel is hier te vinden.

Foto: Gemeente Alblasserdam.

Lammetjeswiel (Medium)