Brandweerdag-2013-1 (Kopie)NIEUW-LEKKERLAND – ZAterdagochtend 17 september 2016 wordt de jaarlijkse jeugdbrandweerdag in  Nieuw-Lekkerland gehouden. Dit is een spelletjesmorgen voor de plaatselijke schooljeugd van de groepen zes, zeven en acht. De locatie is het park ‘De Wielewaal’ voor het `t Weallant. De aanvang is 08.00 uur en er worden ongeveer 100 kinderen verwacht.

Spellencaroussel
Na het hijsen van de vlag van de jeugdbrandweerdag gaat de jeugd in groepjes een leuke en leerzame spellencaroussel draaien. Dit jaar staat er weer een aantal nieuwe spellen op het programma. De brandweer zal deze dag ook een korte demonstratie geven over het veilig omgaan met de barbecue.

Schoolstrijd
Om 10.30 uur start de schoolstrijd. Hierin zullen leerlingen uit groep 8 van diverse scholen tegen elkaar strijden om de felbegeerde wisselbeker. De prijsuitreiking staat gepland om 11.30 uur.

Programma in het kort:
08.00 uur: hijsen vlag
08.15 uur: iedereen aanwezig bij ’t Weallant, indeling groepen
08.30 uur: spellencarrousel
10.00 uur: korte demonstratie veilig omgaan met de barbecue
10.30 uur: start schoolstrijd
11.30 uur: prijsuitreiking spellencarrousel en schoolstrijd
(De tijden zijn onder voorbehoud)

Brandweermannen zoeken collega’s
De brandweer in Nieuw-Lekkerland is deze maand gestart met een campagne  om vrijwilligers te werven. Zij zijn op zoek naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Kijk voor meer informatie op www.brandweerzhz.nl/nieuw-lekkerland

Foto: Archief.

Brandweerdag-2013-1 (Kopie)