img_0238-mediumALBLASSERDAM – De brandweer heeft vrijdag 9 september 2016 zuurstof happende vissen, in de sloot langs de Plantageweg in Alblasserdam, voorzien van extra zuurstof. Donderdag werd de sloot middels een boot ontdaan van vuil en waterplanten. Daardoor was het water modderig geworden. Mede in combinatie met het warmere weer, kregen de vissen hierdoor ademnood. Een buurtbewoonster merkte dit op en belde de dierenambulance. Niet veel later werd de brandweer opgeroepen.

De brandweer heeft extra zuurstof aan het water toegevoegd door pompen aan te zetten en water in de sloot te spuiten.

Na ongeveer twee uur was de klus geklaard en gingen de vrijwilligers terug naar de kazerne.

De gemeente heeft de aannemer die de sloten schoonmaakt, opdracht gegeven om voorlopig te stoppen met de werkzaamheden.

img_0192-medium img_0201-medium img_0232-medium img_0238-medium img_0242-medium img_0246-medium