Jun_Yang_1_9 (c) Royal IHC (Medium)KINDERDIJK – Sleephopperzuiger Jun Yang is maandag 15 augustus 2016, na een bouwperiode van 19 maanden, vertrokken vanaf scheepswerf IHC in Kinderdijk. De tijdige oplevering werd met een ceremonie gevierd, voordat het schip op weg ging naar Guangzhou, China, alwaar ze wordt overgedragen aan CCCC Guangzhou Dredging Company (GDC). JUN YANG 1, met een hoppercapaciteit van 21.393m3, komt naar verwachting eind september 2016 aan in haar thuishaven.

“IHC levert met trots dit vlaggenschip op aan onze klant”, zegt Alexander van Noort, COO IHC. “We willen graag onze waardering uitspreken naar de heer Luo Rijia, Deputy Chief Engineer van CCCC GDC en zijn team van deskundigen. De uitstekende samenwerking tussen CCCC GDC en het projectteam van IHC heeft geresulteerd in de oplevering van de grootste sleephopperzuiger in China. De JUN YANG 1 is het 21ste schip dat in de afgelopen 40 jaar door IHC voor CCCC GDC is ontworpen, gebouwd en geleverd, of in nauwe samenwerking met Chinese scheepswerven.”

De heer Luo Rijia zei: “Het nieuwe schip zal ons in staat stellen om op een efficiënte manier bagger- en landaanwinningprojecten op de binnenlandse en internationale markten uit te voeren.”

Trainingsprogramma
Voorafgaand aan de oplevering van het schip, bood het IHC Training Instituut een op maat gemaakt trainingsprogramma aan aan een groep bemanningsleden van CCCC GDC op het trainingscentrum en aan boord van het schip. Door de hoge mate van automatisering was het voor bemanningsleden noodzakelijk een gespecialiseerde operator cursus te volgen. De cursus is speciaal door IHC ontwikkeld voor het baggerproces, zodat de bemanning bekend raakt met de werking van de verschillende systemen aan boord, zoals het Dynamic Positioning / Dynamic Tracking (DP/DT) systeem. Door het aanbieden van gespecialiseerde trainingen, stelde IHC de bemanning in staat om het volledige potentieel van het schip te benutten en droeg hiermee bij aan de directe operationele beschikbaarheid.

 

Jun_Yang_1_9 (c) Royal IHC (Medium)