Leo Verwoert (Medium)ALBLASSERDAM – Alblasserdammer Leo Verwoert is afgelopen week op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Alblasserdam.net. Verwoert was burgerraadslid voor de PvdA in Alblasserdam en erelid van de Alblasserdamse voetbalvereniging.

Leo Verwoert is geboren en getogen in Alblasserdam. In 1944 werd hij geboren in een woning langs de Vinkenpolderweg. In 1961 is hij gaan werken bij Nationale-Nederlanden en heeft daarvoor menig avondstudie moeten doen. Uiteindelijk heeft hij daar meer dan 44 jaar gewerkt.

De Damdorper was jarenlang actief als vrijwilliger. Zo was hij 20 jaar begeleider bij de jaarlijkse meerdaagse schoolreis van de Prinses Margrietschool. Jarenlang is hij, samen met zijn echtgenote, als leiding meegeweest naar het schoolkamp in de Drunense Duinen. Verder was Leo meer dan 25 jaar actief voor de Voetbalvereniging Alblasserdam. Eerst als jeugdvoorzitter en daarna als penningmeester. Daarnaast zat hij namens het bestuur van de VVA in de raad van advies van het sportpark Souburgh. Dit laatste moest hij stoppen toen hij lid werd van de gemeenteraad.

In 2007 is Verwoert in de raad gekomen als vervanger van Sjoerd van Reeuwijk, die uit Alblasserdam vertrok. De gebieden Audit, Bestuur, Financiën, Luchtkwaliteit en Samenleving hadden Verwoert zijn aandacht.

Naast gemeenteraadslid was de Alblasserdammer ook lid van de commissie Dorpsbehoud van de Historische Vereniging.

Reacties
Bert Blase, voormalig burgemeester van Alblasserdam schrijft op Twitter: “In memoriam Leo Verwoert – raadslid en ‘oer-Alblasserdammer’. Bij afscheid vandaag getuigde gemeenschap Alblasserdam van grote betrokkenheid.”

Huidig burgemeester Jaap Paans schrijft: “In memoriam: Leo Verwoert, “man van het dorp”. Dankbaar voor al zijn #bevlogen #bewogen bijdragen @GemAlblasserdam”

Wethouder Peter Verheij Twitter: “Altijd betrokken en recht door zee. Fijn om mee samen te werken #alblasserdammer in hart en nieren is heengegaan.”

Leo Verwoert (Medium)