Van EesterensingelALBLASSERDAM – De politie waarschuwt op Twitter voor een ‘babbeltruc’ in Alblasserdam. Vrijdag 22 juli 2016 kreeg de politie een melding dat een getinte vrouw met paardenstaart langs de deuren ging bij ouderen aan de Van Eesterensingel in verband met ‘teruggave gas en licht’. Dit bleek een smoes te zijn om bij mensen binnen te komen. Er is naar de vrouw gezocht, maar zij is niet meer aangetroffen.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld of andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten.

Heeft u tips over de babbeltruc in Alblasserdam? Bel dan 0900-8844.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.

Van Eesterensingel