politieALBLASSERDAM – Twee jongens hebben donderdag 14 juli 2016 rond 17.45 uur een 16-jarig meisje beroofd van haar iPhone6. De tieners sloegen op de Blokweerweg in Alblasserdam, ter hoogte van Deniz Place, toe, haalden de telefoon uit de achterzak / kontzak van het meisje en gingen er op een scooter vandoor.

Mooiboy
Het slachtoffer vertelt: “Het waren twee jongens op een zwarte met rode scooter. Ik zag geen kentekenplaat. Volgens mij was de scooter opgevoerd. Hij had geen windscherm. De bestuurder was een Nederlander met hele witte, rechte tanden. Hij had bruin haar, dat redelijk lang was. Hij had een zongebruinde huid. Hij was vrij breed gebouwd. Hij droeg een grijs T-shirt met korte mouwen. Ik denk dat hij rond de 19/20 jaar oud was en ongeveer 1.80 m lang. Het was echt zo’n typetje ‘mooiboy’. De jongen die achterop zat was getint. Ik denk Marokkaans. Hij had een smal gezicht en oogde over het algemeen een beetje iel. Hij had zwart haar met een kuif naar links en een geschoren scheiding aan de rechterkant. Hij droeg een zwarte bomberjack. Ik schat hem zo rond de 1.75 m en 17/18 jaar oud.”

Hard lachen
Het meisje vervolgt: “Ik fietste langs winkelgalerij De Touwbaan en toen ik wilde oversteken, werd mijn gouden iPhone 6s gestolen. Toen ze wegreden begonnen ze hard te lachen. Ik heb nog geprobeerd erachter aan te gaan, maar ze waren te snel. Ze reden langs Deniz Place richting het Makado.”

Stress
“Ik zou heel graag mijn mobiel terug willen, omdat hij pas drie maanden oud was en al mijn persoonlijke dingen staan erop. Ik wilde er graag de komende vakantie foto’s mee gaan maken. Als ik mijn mobiel niet terug kan krijgen dan hoop ik in ieder geval dat de daders gepakt zullen worden en zullen beseffen hoeveel stress ze iemand bezorgen door wat hun doen met hun leven. Ik zal vast niet de eerste geweest zijn aangezien het heel soepel ging. Ik zal ook vast niet de laatste zijn”

Wie meer informatie heeft over de straatroof, wordt verzocht de politie te bellen via het nummer 0900-8844.

 

politie