Nieuwe afbeelding (10) (Medium)ALBLASSERDAM – Op het terrein van Mercon aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam worden deze week tijdelijk zestien opslagtanks geplaatst. Het gaat om tanks die bestemd zijn voor het uitbreidingsproject ‘Rainbow’ van LBC Tank Terminals in de Botlek bij Rotterdam. Ze worden geleverd door het Belgische bedrijf Engicon nv (Geldof). Het vervoer van de tanks vond per schip over water plaats. Dit zorgde donderdag voor opmerkelijke beelden bij onder meer de Brug over de Noord. (zie foto’s en filmpje)

De opslagtanks zijn gemaakt van roestvrij staal. Acht tanks hebben een capaciteit van 3000 m3 en wegen, zonder inhoud, 100.000 kilo per stuk. Ze zijn meer dan zeventien meter hoog en hebben een diameter van vijftien meter. De andere acht tanks zijn kleiner en hebben een inhoud van 1500 kuub en wegen ongeveer 52.000 kilo per stuk.

De tanks worden tijdelijk in Alblasserdam geplaatst, omdat bij LBC de fundering nog niet klaar is. “Het was daar onontgonnen terrein en er moest een bommenonderzoek gedaan worden, omdat er mogelijk explosieven van de geallieerden waren gedropt. De tanks kunnen op z’n vroegst begin oktober geplaatst gaan worden,” zo laat een medewerker van Geldof weten.

Foto’s: Johan Klos, Peter Stam en Miranda.

Nieuwe afbeelding (9) (Medium) Nieuwe afbeelding (10) (Medium) CmRwiWKW8AApMIH (Medium) CmRwlcwWcAEBdXM (Medium) IMG_1411 (Medium) IMG_1423 (Medium) IMG_1425 (Medium)