IMG_1298 (Medium)ALBLASSERDAM – De heer Pino (officieel: Giuseppe,red.) Balistreri en mevrouw Ineke Balistreri – Van Seventer uit Alblasserdam zijn donderdag 30 juni 2016 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging donderdagmiddag bij het echtpaar, dat in de Johan de Wittstraat woont, op felicitatiebezoek en overhandigde als cadeau een fotoboek.

Ontmoeting
Het echtpaar leerde elkaar kennen in Dordrecht. Pino, die net drie weken voor de eerste ontmoeting uit Italië was gekomen om in Nederland te gaan werken, sprak Ineke voor het filmtheater in Dordrecht aan. Omdat de twee elkaar niet verstonden, liepen ze door. Een week later kwamen Pino en Ineke elkaar wéér tegen. “Ik was met mijn klas bij een museum in Dordrecht. Pino en een vriend van hem liepen daar ook. Toen bleek dat iemand uit mijn klas verkering had met de vriend van Pino,” vertelt mevrouw Balistreri. Het contact werd makkelijker en niet veel later hadden de twee verkering. “In het begin verstonden we geen woord van elkaar en moesten we met gebaren duidelijk maken wat we bedoelden,” lacht Ineke.

Kinderen en werk
Het tweetal ging na het trouwen in de Johan de Wittstraat wonen en woont daar nog steeds. Pino (78) en Ineke (70) kregen twee kinderen en hebben in middels vier kleinkinderen. Meneer heeft 33 jaar bij Nedstaal gewerkt. In de twaalf jaren voor zijn pensioen was hij daar ploegbaas. Mevrouw heeft jarenlang gewerkt als taxichauffeuse bij Van Vliet. Verder kennen veel mensen haar van haar werk bij Korteweg Schoenen.

Sicilië
Meneer werd op het Italiaanse eiland Sicilië geboren. Ieder jaar reizen Pino en Ineke af voor een vakantie in Italië. “Ineke spreekt inmiddels 100 procent zuiver Siciliaans. Heel knap!,” vertelt Pino. Als hobby hebben de twee wandelen en fietsen. Verder maakt meneer modelbouwboten.

Feest
Het gouden huwelijk wordt komende week gevierd in de portiersloge aan de haven in Alblasserdam.

IMG_1298 (Medium)