Wilgenplein makado AlblasserdamALBLASSERDAM – De parkeerdruk bij winkelcentrum Makado in Alblasserdam is op zaterdagen wel ‘heel erg hoog’. Dat vindt VVD-raadslid Herman Verweij. In de weekenden blijkt het, door de drukte, soms erg lastig te zijn om een parkeerplek te vinden. Verweij wil graag dat het college in overweging neemt om voortaan het Raadhuisplein in de weekenden open te stellen voor winkelend publiek, zo gaf hij dinsdagavond 28 juni 2016 aan tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis.

Wethouder Arjan Kraijo zei in overleg te gaan met de winkeliers van het Makado om te kijken wat een oplossing kan zijn. “Uw suggestie om het Raadhuisplein open te stellen voor winkelend publiek, nemen we daarin mee,” beloofde Kraijo. De wethouder merkte verder op dat ook in de rest van Alblasserdam de parkeerdruk aandacht verdient. “De parkeerdruk speelt niet alleen bij het Makado, maar ook in de rest van Alblasserdam. We gaan ons beraden over welke stappen we moeten nemen.”

Opgeknapt
Een jaar geleden werd het Wilgenplein bij het Makado voor 1,3 miljoen euro opgeknapt. Daarbij werden onder meer de parkeerplaatsen verbreed, waardoor er minder vakken ontstonden. In 2013, bij bespreking van het voorstel voor de renovatie, vroegen het CDA en de SGP waarom dit was. Wethouder Ad Cardon vertelde: “Er wordt nu verticaal geparkeerd in smallere vakken. De afmetingen zijn zodanig klein, dat het vak niet efficiënt benut kan worden. In de nieuwe situatie wordt er horizontaal geparkeerd. Hierdoor kunnen vakken die nu soms te smal zijn benut worden en ontstaat er meer overzicht en rust.” Verder zei Cardon toen voornemens te zijn om het Raadhuisplein tijdens topdrukte zoals tijdens de Kerst en de weekmarkt, vaker open te laten stellen als parkeerplaats.

Wilgenplein makado Alblasserdam