IMG_0415 (Medium)ALBLASSERDAM – Dominee Jan Reijm heeft donderdagmiddag 23 juni 2016, onder toeziend oog van wethouder Arjan Kraijo, de laatste heipaal de grond in geslagen voor de uitbreiding van de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. In het totaal zijn er 22 heipalen de grond in geslagen. De Ichthuskerk, waar Reijm sinds 2011 voorganger is, heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt en wordt daarom uitgebreid. De komende weken wordt de hal van de kerk vergroot, waardoor er een ruimere entree ontstaat.

Ontmoetingsruimte
“Het wordt een uitnodigende entree, waardoor het dringen bij het verlaten van de kerk tot het verleden zal gaan behoren. Zo wordt de hal een aangename ontmoetingsruimte die multifunctioneel gebruikt kan worden,” zo is te lezen op de site van de kerk.

Extra zaalruimte
Naast het vergroten van de hal is er ook al jaren een sterke behoefte aan extra zaalruimte voor catechese, nevendienst en allerlei andere activiteiten. Ook in deze behoefte voorzien de plannen, met als bijkomend voordeel dat één van de twee te realiseren zalen bij de kerkzaal getrokken kan worden. De kerkenraad heeft de voorkeur uitgesproken voor een optie waarbij zowel de hal vergroot wordt als extra zaalruimte wordt gecreëerd.

Overlast
Tot slot moet de uitbreiding er voor zorgen dat er een lichtere en meer open uitstraling ontstaat. De kerk hoopt daarmee dat de (jeugd) overlast bij het gebouw wordt teruggedrongen.

Geld
Om de bouw te kunnen realiseren, is er in het totaal 640.000 euro nodig. Inmiddels is van dit bedrag al 364.000 euro beschikbaar. Dit geld kwam onder meer binnen via giften, acties en toezeggingen. Ook de komende tijd zal er geld ingezameld worden. Zo wordt er onder andere in augustus van dit jaar een sponsorfietstocht gehouden. Mensen die ook een ‘steentje’  willen bijdragen, kunnen dat hier doen.

Eind 2016
Het is de bedoeling dat de uitbreiding voor het einde van 2016 gereed is.

Artist impressions van de uitbreiding zijn hier en hier te zien.

IMG_0415 (Medium)

IMG_0412 (Medium) IMG_0426 (Medium) IMG_0429 (Medium) IMG_0433 (Medium) IMG_0442 (Medium) IMG_0444 (Medium) IMG_0452 (Medium) IMG_0472 (Medium) IMG_0481 (Medium) IMG_0485 (Medium)