20160603_133550 (Medium)ALBLASSERDAM – Een aantal oranje plasticcontainers in Alblasserdam is afgelopen weggehaald door HVC. De bakken worden voorzien van een grotere inworpopening. Zodra de aanpassing gereed is, worden de bakken, bestemd voor plastic, blik en pak, terug geplaatst. In tussentijd kunnen de bewoners gebruik maken van tijdelijk geplaatste (kleinere) containers.

Afgelopen weekend zijn extra inzamelrondes in Alblasserdam gereden om de grote hoeveelheid plasticafval in te zamelen. Dit omdat het regelmatig voor komt dat de bakken vol zitten en mensen hun afval niet kwijt kunnen. HVC en de gemeente Alblasserdam kijken hoe het grote aanbod van plastic, blik en pak in de weekenden structureel kan worden opgevangen.

“De grote hoeveelheid aangeboden plastic, pak en blik laat zien dat inwoners van Alblasserdam dit afval goed scheiden. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee; het draagt bij aan het doel waardevolle grondstoffen apart in te zamelen zodat er weer nieuwe producten van kunnen worden gemaakt,” laat een woordvoerster van HVC weten.

20160603_133550 (Medium)

20160603_133604 (Medium)