IMG_7616 (Medium)ALBLASSERDAM –Een 13-jarige jongen uit Alblasserdam is vrijdagavond 3 juni 2016 gewond geraakt, nadat hij op zijn hoofd viel. Dit gebeurde tijdens een stukje waveboarden op het schuin aflopende deel van de Kabelbaan (naast de Brug over de Noord) in Alblasserdam. In eerste instantie zag het er zorgwekkend uit en werden behalve een aantal ambulances en politiewagens ook een traumahelikopter besteld.

Eenmaal ter plaatse werd de inzet van de heli geannuleerd. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een waveboard is een board met twee wielen, verwant aan een skateboard en een snakeboard. Het board bestaat uit twee smalle platforms, die met behulp van een veer met daaromheen een aluminium of metalen buis aan elkaar zijn verbonden. Elk platform heeft een eigen wiel, dat onafhankelijk van het andere wiel kan draaien. Beide wielen zijn bevestigd aan een schuin aflopende metalen caster, in een hoek van ongeveer 30°, die richting de achterkant van het board staan.

Een waveboard is een board met twee wielen, verwant aan een skateboard en een snakeboard. Het board bestaat uit twee smalle platforms, die met behulp van een veer met daaromheen een aluminium of metalen buis aan elkaar zijn verbonden. Elk platform heeft een eigen wiel, dat onafhankelijk van het andere wiel kan draaien. Beide wielen zijn bevestigd aan een schuin aflopende metalen caster, in een hoek van ongeveer 30°, die richting de achterkant van het board staan.

IMG_7610 (Medium) IMG_7616 (Medium)