Cj8jZ4PWYAA48LL.jpg largeKINDERDIJK – De Joint Strike Fighter komt donderdag 2 juni 2016 niet over Kinderdijk. De rondvlucht met de F-35 is geschrapt vanwege de laaghangende bewolking. Het Ministerie van Defensie laat weten dat er een nieuwe datum wordt gekozen voor de rondvlucht van het gevechtstoestel. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de JSF rond 16.15 op 400 meter hoogte over Kinderdijk zou vliegen en vanuit een F16 in de lucht gefotografeerd zou worden.

De F-35 zou donderdag een uitgebreide rondvlucht langs typisch Nederlandse bezienswaardigheden en de belangrijkste luchtmachtlocaties maken.

De 2 F-35’s die afgelopen maand in Nederland arriveerden, blijven nog 2 weken in het land voordat ze terugvliegen naar Amerika.  De toestellen zijn daar gestationeerd voor trainings- en testdoeleinden. In Nederland zijn de gevechtsvliegtuigen nog van dichtbij te zien op de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden, 10 en 11 juni.

Zodra de nieuwe datum bekend is, wordt dat op deze site gepubliceerd.

Cj8jZ4PWYAA48LL.jpg large