controle-zwaar-vervoer (Medium)OUD-ALBLAS – Verkeersagenten van de politie-eenheid Rotterdam hebben op woensdag 25 mei 2016 op meerdere locaties is in de Ablasserwaard zwaar vrachtverkeer gecontroleerd. Niet voor niets: binnen een paar uur werden 12 processen-verbaal uitgeschreven. Op het Westeinde in Oud-Alblas, de Gijbelandsedijk in Brandwijk en Graafdijk-Oost in Molenaarsgraaf mag alleen met voertuigen worden gereden die niet zwaarder dan 15.000 kilogram wegen. Vervoerders met zwaardere voertuigen kúnnen hiervoor bij de wegbeheerder een ontheffing aanvragen.

Vier transporteurs hadden dat niet gedaan en de chauffeurs kregen een proces-verbaal. Een trekker/oplegger was 26% te zwaar te zijn voor de 15-tonsweg in Oud-Alblas. In Molenaarsgraaf reed een vrachtwagen rond die 12% te zwaar te was voor de Graafdijk-Oost. In Brandwijk werden twee vrachtwagens gecontroleerd die liefst 258% en 262% te zwaar voor de 15-tonsweg waren.

Twee keer werd proces-verbaal opgemaakt tegen vrachtwagenchauffeurs die op zich niet op 15-tons wegen reden, maar sowieso te zwaar beladen bleken te zijn. Agenten schreven ook bekeuringen uit voor – onder meer – te hard rijden en voor het negeren van een rood kruis op autosnelweg bij een ongeval.

controle-zwaar-vervoer (Medium)