truckerstochtALBLASSERDAM – Op zaterdag 21 mei 2016 staat de Alblasserwaard weer in het teken van de Truckerstocht. Een jaarlijks terugkerend indrukwekkend evenement dat als doel heeft circa honderd verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen. Dit jaar zullen ruim 85 historische en nieuwe trucks meerijden. Met hun eregasten aan boord maken zij een rondrit van 65 kilometer door de regio. Uniek dit jaar is onder andere de aanwezigheid van een tweetal trucks van het ministerie van Defensie.

Compensatie
Ook dit jaar zal de truckerstocht volledig CO2 gecompenseerd worden. Er zal door de organiserende Lionsclub een boomplanting volgen ter compensatie van de CO2 uitstoot die dit evenement maximaal met zich meebrengt.

Route
De dag begint met een feestelijke ontvangst van de deelnemers waarna het startschot gegeven zal worden voor deze 14e editie van de Truckerstocht. De lange stoet van trucks vertrekt om 10.45 uur al toeterend vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht (10.55 uur) en vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht (11.10 uur).

Hier wordt gereden via de Baanhoekweg, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan en via de Rivierdijk naar Hardinxveld-Giessendam (vanaf 11.30 uur). Aldaar vervolgt de stoet haar weg via de Spoorweg en de Parallelweg naar Giesenburg (vanaf 11.45 uur). In Giessenburg rijdt men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar (12.00 uur) en vervolgens naar Noordeloos (12.15 uur). Hierna vervolgt de route zich richting Goudriaan (12.25 uur) en Groot-Ammers. Alwaar de deelnemers in het Ooievaarsdorp (aankomsttijd 12.30 uur) een lunch wordt aangeboden.

Streefkerk overgeslagen
Om 13.30 uur vertrekken de trucks richting het eindstation. Streefkerk wordt dit jaar overgeslagen in verband met de werkzaamheden aan de Lekdijk. Rond 14.00 uur rijden de vrachtwagens langs Nieuw-Lekkerland. Rond 14.15 uur komt de stoet langs Kinderdijk, om vervolgens rond 14.45 uur te finishen bij Maat Transport in Alblasserdam.

Blomhoeve en Roparun
De meeropbrengsten worden dit jaar ter beschikking gesteld aan enerzijds de Stichting Roparun die de kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en hun naasten probeert te verhogen en anderzijds de stichting ‘de Blomhoeve’. De Blomhoeve is een woon- en dagbestedingsvoorziening in Alblasserdam waarin, maar ook van waaruit mensen met een beperking ondersteuning kunnen ontvangen voor het voeren van hun eigen regie op het gebied van zorg, welzijn en wonen.

truckerstocht