foto jeroenALBLASSERDAM – Op dinsdagavond 3 mei 2016 organiseert de Atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam voor de 35e keer de jaarlijkse Bevrijdingsloop. Deze prestatieloop is destijds voor het eerst georganiseerd om op een sportieve manier de bevrijding van Nederland te vieren. Tegenwoordig wordt deze loop door menig atleet gezien als een eerste test voor de grote wedstrijden in de regio. Hierdoor ontstaat een fraaie loop die de atleten en sportief wandelaars langs de wereld beroemde windmolens van Kinderdijk leidt.

Vorig jaar kon de atletiekvereniging terugkijken op een geslaagd evenement met circa 150 lokale en regionale deelnemers. Het parcours bestaat uit een ronde van ca 4 km die door de atleten maximaal 3 keer en sportief wandelaars 2 keer mag worden afgelegd. Voor de jeugdatleten heeft de atletiekvereniging een kleine ronde uitgezet van ca 2 km.

De prestatieloop begint om voor alle categorieën om 19:30, en de inschrijving vindt plaats in de kantine van korfbalvereniging CKC, Groen van Prinstererstraat 120 te Alblasserdam, tot uiterlijk 15 minuten voor de start.

Gedetailleerde informatie met betrekking tot inschrijfgeld en locatie zijn vermeld op de website van de atletiek vereniging: www.aaa-atletiek.nl.

foto jeroen

DSC_0028