20160331_104120 (Medium)ALBLASSERDAM – Kindcentrum de Loopplank en Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam werken intensief samen op het gebied van muziekonderwijs in de klas. Beide organisaties bundelen hun krachten en vinden het belangrijk om te werken met lokale partners. Ondersteund door subsidie van de gemeente Alblasserdam wordt op dit moment het project ‘muziek is leuk’ aangeboden aan de groepen 1-4, het dagverblijf en de peuters van de Loopplank. Juf Desirée Twigt van Soli Deo Gloria komt wekelijks in de klas, samen met pop Jip.

De kinderen reageren heel enthousiast en zijn telkens weer benieuwd welke instrumenten Jip heeft meegenomen. Op een aansprekende manier worden de kinderen vertrouwd gemaakt met begrippen als `hard en zacht`,  hoge en lage tonen en ritme. Ook bewegen op muziek komt aan bod. Vooruitlopend op het al eerder in de bovenbouw gestarte project `klas in het orkest` wordt op de Loopplank nu een doorlopende lijn in de muzieklessen aangeboden. De kinderen ervaren dat samen muziek maken, bewegen op muziek en luisteren naar muziek vooral ook erg leuk is. `Muziek is leuk, juf` is dan ook een vaak gehoorde kreet op school.

20160331_102845 (Medium) 20160331_102916 (Medium) 20160331_104120 (Medium)