CgU5DczWsAAE7WK (Medium)ALBLASSERDAM –  Dit jaar adopteren de leerlingen van groep 8 van basisschool ’t Nokkenwiel, locatie Boerenpad het oorlogsmonument aan de Polderstraat in Alblasserdam. Op maandag 18 april 2016 vond de officiële plechtigheid plaats. Burgemeester Jaap Paans opende met een welkomstwoord. Daarna gaven de leerlingen een presentatie van hun schoolproject over de Tweede Wereldoorlog.

De kinderen maakten gebruik van lesmateriaal dat is ontwikkeld door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Vervolgens liepen de leerlingen en alle genodigden in een gezamenlijke tocht naar de Polderstraat om door middel van een kranslegging symbolisch de adoptie te aanvaarden.

Traditie
‘Adopteer een monument’  is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren. Zo leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project.

Foto’s: Twitter.com/BgmPaans.

CgU5DczWsAAE7WK (Medium)

CgU5Dc0W4AA6nYm (Medium)