zwembad blokweer Alblasserdam ichthuskerkALBLASSERDAM – Op 18 mei 2016 zal voor de tweede keer de zwemkampioenschappen voor alle basisschoolleerlingen uit Alblasserdam worden georganiseerd. Het kampioenschap vindt plaats in zwembad Blokweer van 15:15 uur tot 18:00 uur. Aanmelden kan nog tot en met aanstaande woensdag, 20 april 2016.

Zwemvereniging ZPC Wiekslag heeft alle leerlingen van de basisscholen uitgenodigd voor deelname. Wie in Alblasserdam woont, maar elders naar school gaat, is ook van harte welkom. De zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen worden georganiseerd voor bassischoolleerlingen die minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A+B.

Teams
De leerlingen zwemmen individueel ieder twee afstanden, maar komen ook uit in teamestafettes. Deze teams bestaan uit leerlingen van verschillende scholen. Ze worden samengesteld door de zwemvereniging.

Clinics
Voorafgaand aan het zwemkampioenschap kan deelgenomen worden aan zwemclinics op zaterdag 7 mei en zaterdag 14 mei van 09:00 tot 10:00 uur. Deze zwemclinics worden gegeven in zwembad Blokweer. Alle kinderen die zijn ingeschreven voor het kampioenschap zijn daarbij van harte welkom. Tijdens de clinics wordt getraind op de start, wissel en zwemtechniek. De clinics staan onder leiding van een ervaren trainer van ZPC Wiekslag.

Inschrijven
De organisatie van de zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen in Alblasserdam is in handen van de zwemvereniging ZPC Wiekslag. Inschrijven kan tot 20 april via het mailadres zwemkampioenschappen.scholen@gmail.com.

Foto: archief.

zwembad blokweer Alblasserdam ichthuskerk