2016 Actie potgrond (6)ALBLASSERDAM – De potgrondactie van het jongerencomité Woord en Daad Alblasserdam heeft ruim 1400 euro opgebracht. In de afgelopen week zijn de jongeren in Alblasserdam huis-aan-huis langs gegaan om de potgrond en tuinaarde te verkopen. De opbrengst is bestemd voor een project in het Afrikaanse land Ethiopië. Het grootste gedeelte van de waterputten in dit gebied staat droog. Het doel van het comité is om 32 van deze waterputten te herstellen.

“Helaas was er wel een aantal hindernissen. Zo werden er ook nog twee collectes gehouden, waardoor inwoners soms twee of drie keer op een avond gevraagd werd hun portemonnee open te doen. Ook was er een groot gebrek aan vrijwilligers. Om deze reden was het niet mogelijk om in heel Alblasserdam langs de deuren te gaan, waarvoor we onze excuses willen aanbieden. We willen iedereen die heeft meegeholpen aan de actie, heel hartelijk bedanken voor hun inzet,” zo laat de organisatie in een persbericht weten.

2016 Actie potgrond (6)