MCDALBLASSERDAM – Na ruim veertig jaar gaat ondernemer Jan Huisman stoppen. Zijn MCD-supermarkt aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam zal deze zomer sluiten. De medewerkers van de supermarkt zijn hier deze week over ingelicht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de MCD naar de locatie van supermarkt Dirk zou verhuizen en dat Dirk op het Bochanenterrein langs de Plantageweg gevestigd zou worden.

“Het is een combinatie van factoren die een rol hebben gespeeld bij mijn besluit”, licht Jan Huisman toe. “De slechte bereikbaarheid van de locatie breekt steeds meer op. Ook mijn leeftijd speelt een rol. Ik ben 61 en bij gebrek aan een voldoende concreet alternatief op korte termijn, komt ook de continuïteit in het geding.”

Huizen
Tijdens de commissievergadering van de gemeente van afgelopen week bleek dat, nu de MCD de deuren gaat sluiten en niet naar de Sportlaan gaat verhuizen, er wordt gekeken naar de mogelijkheid om huizen te bouwen op de locatie waar nu Dirk (Sportlaan) gevestigd zit.

Boon
MCD en Boon’s Markt supermarkten zijn onderdeel van de Boon Beheer Groep. Boon Beheer is een familiebedrijf dat al 126 jaar opereert in de levensmiddelenbranche. Boon Beheer bestaat uit een groothandel en een detailhandelsdivisie, waar onder meer de formule MCD Supermarkten deel van uitmaakt.

MCD