IMG_5322 (Medium)ALBLASSERDAM – Op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam zijn dinsdagochtend 29 maart 2016 een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Door de botsing ontstond een gat in de dieseltank van de vrachtwagen. Tientallen liters brandstof zijn hierdoor op de snelweg terecht gekomen. Dinsdagmiddag wordt de brandstoftank leeggepompt en wordt de vrachtwagen weggesleept. Daarna zal het wegdek worden gereinigd.

Doordat een deel van de snelweg dicht is, staat er inmiddels een file van zo’n twaalf kilometer, meldt de Verkeers Informatie Dienst op Twitter. “Inmiddels staat het verkeer vast over een lengte van 12 kilometer. De vertraging is met ruim een uur enorm te noemen. Weggebruikers vanaf Gorinchem kunnen beter omrijden via Waalwijk (A27, A59, A16). Verkeer vanuit Arnhem naar Rotterdam kiest voor de route via Utrecht/Gouda (A50, A12, A20),” aldus de VID.

Voor avondspits
Voorlopig zijn er twee rijstroken afgesloten bij Alblasserdam. Rijkswaterstaat hoopt de weg nog voor het begin van de avondspits weer vrij te kunnen geven. Dat hangt wel af van de vorderingen van het opruimwerk. VID: “Wellicht moet de berm gesaneerd worden: dan krijgt de avondspits ook last van het probleem.”

IMG_5313 (Medium) IMG_5322 (Medium) IMG_5329 (Medium) IMG_5331 (Medium) IMG_5338 (Medium) IMG_5348 (Medium) IMG_5351 (Medium) IMG_5354 (Medium) IMG_5360 (Medium)