IMG_3327 (Medium)ALBLASSERDAM – De heer S. Sayin en mevrouw Sayin – Yeşilyurt uit Alblasserdam, zijn 10 maart 2016 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging maandag 14 maart bij het echtpaar, dat aan de Blokweerweg woont, op felicitatiebezoek. Namens de gemeente werd een pentekening overhandigd, met daarop markante plekken in het Damdorp.

Mooi meisje
Meneer en mevrouw Sayin, 74 en 68 jaar oud, zijn geboren in het noordoosten van Turkije. Zij woonden in hetzelfde dorp en leerden elkaar daar kennen. “Het was een mooi meisje,” glimlacht de heer Sayin.

Nedstaal
Op zoek naar een goede toekomst, ging meneer in Frankrijk aan het werk, later ging hij voor één jaar aan de slag in een kastenfabriek in Bergen op Zoom, daarna kwam hij naar Nedstaal in Alblasserdam. “Daar heb ik 24 jaar gewerkt. Dat was tot 1994. Toen ben ik afgekeurd vanwege mijn gezondheid. Ik werkte bij de ovens. Het was zwaar werk met veel stof en veel warmte èn kou.”

Kinderen
De twee kregen in Turkije drie kinderen. Alle drie de kinderen overleden op jonge leeftijd. Nadat meneer Sayin in Nederland een baan had gekregen, kwam zijn vrouw ook naar Nederland. Niet veel later werd het eerste kind geboren. Er volgden er uiteindelijk nog drie. Inmiddels zijn er ook al elf kleinkinderen.

Turkije
Meneer en mevrouw Sayin gingen in de afgelopen jaren regelmatig naar hun woning in Turkije. Momenteel laat de gezondheid van het echtpaar dit niet toe, maar als ze weer gaan, gaat de pentekening van Alblasserdam mee. Deze krijgt een mooie plek aan één van de muren van de woning.

Van links naar rechts: dochter Selma, mevrouw Sayin, meneer Sayin en burgemeester Paans.

Van links naar rechts: dochter Selma, mevrouw Sayin, meneer Sayin en burgemeester Paans.

IMG_3324 (Medium)