AriejanBoon-deelnemers (Medium)ALBLASSERDAM – De genomineerden hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk was het 4 maart 2016 zover: de SNS Sportverkiezingen 2015 van Alblasserdam. Sportman werd Sebastiaan Pel, Jilena Baggerman werd als sportvrouw gekozen en Kinderdijk C1 werd sportploeg van 2015.
Sportman
In de gezellig gevulde zaal in Landvast werd na de kampioenenparade als eerste KDO-turner Sebastiaan Pel bij presentator Ariejan Boon op het podium geroepen. Hij bleek de enige genomineerde sportman te zijn vanwege zijn bijzonder goede prestaties in de turnsport. Met eigen oefenstof gaat hij dit jaar deelnemen aan het NK.

Sportvrouw
In de categorie sportvrouw werd het een spannende strijd tussen twee oud-sportvrouwen en het talent van vorige jaar, respectievelijk de zwemsters Milou Julicher en Romy de Laat en twirlster Jilena Baggerman. Tot haar grote verrassing werd Jilena gekozen tot sportvrouw. De dertienjarige Baggerman deed het zo goed op de NK dat ze dit jaar ook naar het EK mag. Dat ze won van twee deelneemsters die in de top meedoen van het zwemmen, geeft de prestatie nog eens extra glans.

Sportploeg
De sportploegen bestonden uit drie verschillende takken van sport: team Groen van de ATV, met daarin alle jonge tennistalenten van de vereniging, de Gymnastradaploeg van KDO, die vorig jaar meedeed aan het grootse evenement Gymnastrada in Helsinki en de talentrijke korfbalploeg van CKC E1. Uiteindelijk werden de korfballers, die uitkomen op het hoogste niveau en 19 maart gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap, winnaar van de bokaal.

Talenten, 50plus en Publieksprijs
Als elk jaar wordt door de organiserende Sport Belangen Alblasserdam aandacht besteed aan de talenten van het Damdorp. Ook dit jaar stonden er drie op het podium: Noa Heussen van de ATV, zwemster Suzanne Brunenberg van Wiekslag en crosser Tim Leeman van de A.A.A. Noa werd door de jury verkozen tot sporttalent van het jaar, mede door haar mooie prestatie om de masters te winnen, een competitie van alle clubkampioenen uit de hele regio. De nieuw in het leven geroepen ‘50plusprijs’ ging naar de in het oranje gehulde Gymnastradaploeg van KDO. En nog was de koek niet op. Als elk jaar verzorgt De Vonk de publieksprijs. Lezers van de krant konden stemmen op de genomineerde sporters. Duidelijke winnaar was Tim Leeman.

Foto’s: Ariejan Boon, André Veth, Arjan Krijo.

AndreVeth (Medium) AriejanBoon-bekers  (Medium) AriejanBoon-deelnemers (Medium) Arjan kraijo-Sporttalenten (Medium) ArjanKraijo-50plus (Medium) ArjanKraijo-Sportman (Medium) ArjanKraijo-Sportploeg (Medium) ArjanKraijo-Sportvrouw (Medium)