IMG_9887 (Medium)ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft dinsdagavond 16 februari 2016, namens het gemeentebestuur van Alblasserdam, een cheque ter waarde van 160 euro overhandigd aan Henk van Dillen. Dit als waardering voor zijn bijzondere fietsprestatie. Henk fietste in ongeveer een jaar tijd van Rotterdam naar Singapore. De Alblasserdammer haalde daarmee bijna 7.000 euro op voor het Wereld Natuurfonds.

Voor elke gereden kilometer tijdens deze fietstocht, ontvangt de avonturier één cent van het college van burgemeester en wethouders. Het bedrag van 160 euro wordt, via Henk, geschonken aan het Wereld Natuurfonds.

Bijzondere prestatie
“Een heel bijzondere prestatie,” noemde burgemeester Paans de fietstocht van Henk. “Als gemeentebestuur zijn we trotst op een inwoner van Alblasserdam die zich zo heeft ingespannen.”

Iran
Vervolgens stelde de burgervader enkel vragen aan Henk over zijn avonturen en zijn kijk op de wereldreis. Zo werd hem gevraagd wat hij zo bijzonder aan Iran vindt. “De mensen zijn daar heel gastvrij en vrijgevig. Ik kreeg zelf zo vaak eten, drinken en een slaapplek aangeboden, dat ik heb moeten afslaan,” vertelde Henk.

Beroofd
De avonturier vervolgde: “Iran is ook het land waar ik tot tweemaal toe ben beroofd. Eén keer deed iemand zich voor als agent. Hij heeft 200 euro van mij gestolen. De andere keer pakte een jongen, die mij twee uur lang had geholpen, mijn telefoon af en reed weg.”

SWAT
Ook in China ging de tocht niet vlekkeloos. Henk: “Ik had in Turks China een simkaart voor mijn telefoon gekocht. Verderop in China werd ik ineens door een SWAT-eenheid met automatische wapens van de fiets geplukt en gearresteerd. Ik ben vier uur lang ondervraagd; onder meer over aanslagen. Daarna mocht ik weer gaan. Blijkbaar hebben ze me via de simkaart gevolgd en vertrouwden ze het niet. De mensenrechten zijn in China echt ver te zoeken.”

Bloemen
Na het verhaal van Henk werd de cheque overhandigd. Dit gebeurde in de raadszaal van het gemeentehuis. Henks vriendin Lisa kreeg een bos bloemen overhandigd.

De avonturen, foto’s en filmpjes van Henk zijn terug te lezen en te zien op HenkvanDillen.net

IMG_9869 (Medium) IMG_9880 (Medium) IMG_9887 (Medium) IMG_9894 (Medium)