DonderdagmiddagdochterALBLASSERDAM – Op woensdagavond 17 februari 2016 organiseren de Alblasserdamse Ontmoetingskerk en Havenkerk en de Papendrechtse Bethlehemkerk en Morgenster een bijeenkomst in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Journalist (dagblad Trouw) en schrijver Stevo Akkerman komt spreken en wordt geïnterviewd over zijn autobiografische roman ‘Donderdagmiddagdochter’. De avond in Landvast begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

‘In de boekenkast ligt een wit fotomapje dat begint met de foto van een gesloten wieg en eindigt met de foto van een gesloten graf.’ Cirkelend rond de dood van de pasgeboren Evy Elise, is Donderdagmiddagdochter het verhaal van haar vader. Streng-gereformeerd opgegroeid, kiest hij voor een ‘geloof met gaten’. Maar wat als zijn vrouw haar heil heel ergens anders zoekt? ‘Natuurlijk mag ze zelf weten wat ze gelooft. Maar dit niet.’

Donderdagmiddagdochter is het ontroerende en oprechte verhaal van een vader die om moet gaan met het verlies van zijn kind, van een echtgenoot die zijn huwelijk door zijn vingers ziet glippen en van een man die zijn geloof moet herijken.

In 2014 won Akkerman voor deze roman de Literaire Juryprijs van het Christelijk Literair Overleg. Volgens de jury kunnen ‘traditionele gelovigen’ met zijn werk hun voordeel doen. De jury was onder de indruk van ‘de adequate verwoording van verdriet en vervreemding bij Stevo Akkerman. De in deze roman gestelde vragen zijn voor kerkelijk gebonden lezers en voor buitenkerkelijken van groot belang.’

Meer info: www.ontmoetingskerkalblasserdam.nl of via e. jvanwalsum@planet.nl of via m. 0622912489.

Donderdagmiddagdochter