VuurwerkcontainerALBLASSERDAM – Tientallen Alblasserdammers, onder wie veel kinderen, hebben zaterdag 2 januari 2016 vuurwerkresten ingeleverd bij het Scheldeplein, het Raadhuisplein en de Sportlaan. De gemeente Alblasserdam organiseerde samen met snackbar Den Dam een opruimactie van vuurwerkafval. Voor elke ingeleverde volle zak kregen de deelnemers een bon waarmee zij bijvoorbeeld patat, een frikandel of een kroket kunnen aanschaffen.

Volle bak
Aan het einde van de dag bleek dat de vuilbak helemaal vol zat met vuurwerkafval. Een tevreden burgemeester Jaap Paans concludeerde dat de opruimactie een succes was. “Opruimen #vuurwerkafval succes! Na bijna volle container vorig jaar puilt hij nu uit #inzamelen #houdtonsdorpschoon,” zo twitterde Paans.

Dertiende keer
Het was het dertiende jaar, dat de gemeente een vuurwerkopruimactie hield.

Kritiek
Op sociale media werd ook kritiek geuit op de actie. Zo schreef Marko Stout, onder meer D66-gemeenteraadscommissielid ‘Grondgebied’, op Twitter: “En zo ruilen we iets slechts voor iets anders slechts.” Burgemeester Jaap Paans reageerde met: “Eens; daarom in 2016 ihkv actualiseren #veiligheidsbeleid in gesprek met raad over #gezondalternatief dat ook werkt. Maar dit jaar dankzij lokale ondernemer wel stimulans om vuurwerk op te ruimen! #DamzichtsnackvoorschonerDamdorp”

Foto: burgemeester Paans.

Vuurwerkcontainer