baggeren (Medium)ALBLASSERDAM – Op 5 januari 2016 start een onderzoek naar bagger in sloten, weteringen en andere watergangen in het woongebied van Alblasserdam gelegen boven de rivier De Alblas. Bedrijf Niebeek Milieu doet dit in opdracht van de gemeente Alblasserdam en het Waterschap Rivierenland. Het onderzoek duurt ongeveer drie weken. Het betreft onder andere het peilen van diepte en afnemen van monsters.

Vervolgens zal de aannemer naar verwachting in het najaar van 2016 de watergangen baggeren. “Daarmee houden we de watergangen goed op diepte waardoor het water goed kan doorstromen. Dit is van belang voor de waterkwaliteit en voor de afvoer van het water,” zo is te lezen op de gemeentepagina.

Wie vragen heeft over de werkzaamheden, kan contact opnemen met Willem Jan Leenhouts via het nummer 14078.

baggeren (Medium)