IMG_5231 (Large)ALBLASSERDAM – De vuurwerkverkoop is dinsdag 29 december 2015 weer begonnen. Drie dagen lang kunnen consumenten bij een kleine 1500 verkooppunten terecht om hun vuurwerk aan te schaffen. Bij Vuurwerktoppers op het Nieuwland Parc tussen Papendrecht en Alblasserdam werd dinsdagochtend om 07.00 uur de eerste bestelling afgehaald. “Op zo’n eerste verkoopdag wordt vooral besteld vuurwerk opgehaald. Op Oudejaarsdag wordt het meest verkocht,” weet Berry Hansma, eigenaar van Vuurwerktoppers.

Hansma verwacht dat ook dit jaar de verkoop van siervuurwerk zal toenemen: “Mensen gaan in plaats van knalvuurwerk voor het grotere siervuurwerk. Soms wordt dit door een hele straat tegelijk ingekocht, zodat er in ongeveer een half uur tijd een mooie show gegeven kan worden.”

De verwachting is dat dit jaar bij Vuurwerktoppers weer zo’n acht ton aan vuurwerk wordt verkocht. Hiervoor zijn vijftien man in touw om alle klanten zo snel mogelijk te helpen. Hansma vertelt: “Ik wil de snelheid er in houden, zodat klanten niet onnodig lang staan te wachten. Ook bij bestellingen hou ik van snelheid. Een uur na de bestelling staat het al klaar.”

Wie vuurwerk heeft aangeschaft, moet nog wel even geduld hebben. Het vuurwerk mag alleen tussen 18.00 uur 31 december en 2.00 uur 1 januari afgestoken worden.

IMG_5231 (Large)

IMG_5205 (Large) IMG_5209 (Large)