IMG_5102 (Medium)ALBLASSERDAM – Zo’n 68 jaar geleden struikelde Maaike Terlouw (84) tijdens een fakkeloptocht op Bevrijdingsdag over een brandkraan in de straat. Ze viel en belandde precies in de armen van Cor de Boom (85). De Alblasserdammers keken elkaar aan, werden verliefd en vieren deze week dat ze al zes decennia lang getrouwd zijn. Voor burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam was dit jubileum reden genoeg om de twee op te zoeken in hun woning op de hoogste verdieping van de flat aan de Nicolaas Beetsstraat en hen te feliciteren met het diamanten jubileum. Als cadeau kreeg het echtpaar een boek over Alblasserdamse winkels en bedrijven.

“De ontmoeting met Cor was puur toeval,” vertelt mevrouw De Boom. “We liepen mee met een fakkeloptocht in verband met de bevrijding. Ik liep samen met een vriendin. Omdat we erg in de rook liepen, wilden we voor de stoet gaan lopen, zodat we geen last meer van de rook zouden hebben. Ineens struikelde ik over een brandpaaltje en viel in zijn armen.”

Kinderen
Na acht jaar verkering besloten Cor en Maaike elkaar het jawoord te geven. Ze gingen in een eigen woning in Alblasserdam wonen en kregen vier kinderen. Inmiddels zijn er zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Gordijnen
Cor was jarenlang woninginrichter. Later werkte hij als chauffeur en magazijnmedewerker bij Bank Mees en Hope aan de Ampèrestraat in het Damdorp. Maaike was (en is) actief als coupeuse. “Ze heeft bijvoorbeeld bijna alle gordijnen van de oude Wipmolen gemaakt,” vertelt Cor niet zonder trots. Maaike glimlacht: “Ik heb inderdaad altijd achter het naaimachine gezeten. Ook brei en quilt ik nog.” Meneer De Boom heeft als hobby’s onder meer klaverjassen in Landvast en zingen in de Alblashof.

Rummikub
Als gezamenlijke hobby heeft het echtpaar,dat nog erg vitaal is, het spelen van het spel Rummikub. Mevrouw De Boom vertelt: “Dat vinden we zó leuk, dat we soms tot na middernacht doorgaan.”

Feest
Cor en Maaike vieren hun huwelijksjubileum begin 2016 met familie en vrienden in cultureel centrum Landvast.

IMG_5102 (Medium)

IMG_5107 (Medium)