Halve van Hercules 2015 ( foto Arjan Baggerman) (Medium)ALBLASSERDAM – Atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam start maandag 4 januari 2016 met een cursus waarin beginnende lopers worden voorbereid om een halve marathon (21,1 km) goed en gezond uit te lopen. In een periode van ongeveer tien weken worden de trainingen zo opgebouwd dat de deelnemers in staat zullen zijn om op 12 maart de halve marathon uit te lopen. Het uiteindelijk doel van de cursus is om de halve marathon van atletiekvereniging Hercules uit Dordrecht uit te lopen, die onder andere door de Hollandse Biesbosch en langs het Wantij voert.

Er wordt drie keer per week getraind, waarbij onder andere aandacht is voor het uitbouwen van de loopafstand met de duurlooptraining en er is ook aandacht voor snelheidsverbetering via de intervaltrainingen op de eigen atletiekbaan van A.A.A.

Schema
Het loopschema van de cursus gaat er van uit dat deelnemers bij aanvang van de cursus in staat zijn om tien kilometer probleemloos achter elkaar te kunnen lopen. De trainingen zijn op maandagavond (rustige korte duurloop op de weg), woensdagavond (Intervaltraining op de atletiekbaan) en zaterdagmorgen (Lange duurloop).

Kosten
Voor leden van AAA is de cursus gratis. Voor niet leden kost dit dertig euro. Dit is inclusief koffie en of thee na de trainingen. De kosten van het startbewijs voor de halve marathon (acht euro) zit niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Informatieavond
Voor iedereen die meer wil weten over deze cursus is er een speciale informatieavond op woensdag 23 december om 19.30 uur in het clubgebouw van de atletiekvereniging op sportpark Souburgh. Hier krijgt iedereen nog meer informatie en voor ieder die zijn of haar sportkleding meeneemt bestaat de mogelijkheid om om 20.00 uur, zonder verdere verplichting, mee te trainen op de atletiekbaan.

Contact
Wie interesse heeft kan dit melden door een berichtje te sturen naar: halve-marathon@aaa-atletiek.nl.

Foto: Arjan Baggerman.

Halve van Hercules 2015 ( foto Arjan Baggerman) (Medium)